Студентам кафедри політології та міжнародних відносин розповіли про роль спортивної дипломатії в умовах війни

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із заходу

Зі студентами другого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка» зустрівся Сергій Ковалевець, засновник благодійної організації «Київщина Футбольна», волонтер, благодійник, фахівець з проведення спортивних заходів стадіону «Арена Львів». Він розповів про роль спорту у міжнародній співпраці.

Спорт є ефективним інструментом гуманітарного розвитку та побудови миру не лише організаціями системи ООН, але й неурядовими організаціями, урядами, агентствами розвитку, спортивними федераціями та засобами масової інформації. Сергій Ковалевець має великий досвід організації міжнародних спортивних заходів, реалізації міжнародних спортивних проєктів, роботи з міжнародними спортивними делегаціями. Спорт відіграє важливу роль у зовнішній політиці держав, особливо у сфері міжнародного гуманітарного співробітництва.

Гість розповів також про активну роботу українських та зарубіжних відомих спортсменів у допомозі Україні в умовах війни, зокрема про збір коштів для ЗСУ на спортивних турнірах, спортивних заходах, створення спортсменами різних благодійних платформ, наприклад, UNITED24 (організували Еліна Світоліна, Андрій Шевченко).

Сергій Ковалевець відповів на запитання студентів, розповів про специфіку своєї роботи, важливість спортивної дипломатії в сучасних умовах, наголосив, що хоча Україна не може в умовах війни організовувати міжнародні спортивні заходи, міжнародні спортивні організації та програми мають великий потенціал у розв’язанні гуманітарних проблем в Україні.

Щиро дякуємо Ярославу Візняку, Почесному консулу Литви у місті Тернополі, за організацію зустрічі й долученість до дискусії!