Республіка Корея надає українським громадянам стипендії для вивчення корейської мови

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

На виконання домовленості Президентів України і Республіки Корея щодо реалізації Української ініціативи миру і солідарності корейська сторона заснувала Стипендіальну програму «Юк Сон Йоль – Зеленський» у межах The GKS International Reconstruction Talent Scholarship Track, що спрямована на підготовку українських громадян для післявоєнної відбудови держави.

Листом від 05.04.2024 р. Міністерство освіти Республіки Корея інформувало про надання українським громадянам 100 річних стипендії для вивчення корейської мови.

Одночасно з навчанням корейській мові учасникам програми також викладатимуть один із п’яти спеціалізованих або загальних курсів:

  • загальний (загальне навчання корейській мові);
  • медицина (охорона здоров’я);
  • відбудова міст;
  • програмне забезпечення штучного інтелекту;
  • енергетика (довкілля).

Міністерство спільно з Корейським освітнім центром приймає документи від кандидатів, підготовлені відповідно до вимог корейської сторони, до 20 травня 2024 року.

До Міністерства освіти і науки України пакет документів подають в електронній та паперовій формах (документи надсилають в обох зазначених формах).

В електронній формі скановані документи (формат PDF) надсилають:

  • до Міністерства на адресу olha.kotova@mon.gov.ua;
  • до Корейського освітнього центру на адресу koreduinua@gmail.com;
  • телефон для довідок: + 38 (044) 300 70 78.

У паперовій формі документи приймають за адресою: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці, – з приміткою на конверті «Стипендії для вивчення корейської мови 2024, спеціалізований курс № …».

Водночас звертаємо увагу на те, що відповідно до пункту 26 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57, виїзд з України чоловіків віком 18–60 років – здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів і докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану обмежено.

Детальна інформація стосовно умов і процедури отримання стипендії міститься у доданих файлах.