Професор Джуліан Фінк з німецького Університету Байройта прочитав для політехніків три лекції

Кафедра філософії Львівської політехніки
Професор Джуліан Фінк прочитав для політехніків три лекції

14–16 листопада 2018 року професор Джуліан Фінк з німецького Університету Байройта прочитав у Львівській політехніці три відкриті лекції з циклу «Велика картина. Взаємозв’язок між людською раціональністю, інституціями, ринками та етикою» (The Big Picture. The Connections between Human Rationality, Institutions, Markets & Ethics).

На першій лекції професор Фінк розкрив підхід аналітичної філософії до пояснення дій людини в умовах ринку. Було висловлено й аргументовано тезу про те, що економіка не стільки повинна опиратися на математичний апарат, як на філософське тлумачення людської раціональності, яка тісно пов’язана з інституціями, моральністю та ринками.

Наступного дня лектор розглянув питання природи бізнес-етики – її внутрішню суперечність між отриманням зиску як піклуванням про свій добробут та мораллю як альтруїзмом.

На третій лекції гість Львівської політехніки розповів про те, чому в умовах ринку меншість володіє більшим багатством, а решта має значно менше. Професор Фінк пояснив, з позицій аналітичної традиції, суть і вплив формального чинника – закону й окремо механізмів дії соціальних норм та моралі.

Професор Джуліан Фінк прочитав для політехніків три лекції Професор Джуліан Фінк прочитав для політехніків три лекції Професор Джуліан Фінк прочитав для політехніків три лекції Професор Джуліан Фінк прочитав для політехніків три лекції Професор Джуліан Фінк прочитав для політехніків три лекції