Представниця Інституту геодезії взяла участь у конференції, організованій програмою USAID АГРО

Кафедра кадастру територій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

Заступниця директора з науково-педагогічної роботи Інституту геодезії Львівської політехніки, доцентка кафедри кадастру територій Марія Маланчук взяла участь у конференції на тему «Навчання просторовому плануванню: сьогодення і перспективи», організованій програмою USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Представниця Львівської політехніки виступила з доповіддю щодо підготовки фахівців зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» на різних рівнях вищої освіти.

Під час заходу представники закладів вищої освіти України розповіли про впровадження кращих практик просторового планування в навчальний процес.

Після обговорення та дискусії учасники конференції дійшли згоди, що нині виникає необхідність підготовки нових навчальних посібників із комплексного планування території громад, що орієнтовані на здобувачів освітнього ступеня бакалавра та магістра зі спеціальності «Геодезія та землеустрій», слухачів курсів підвищення кваліфікації сертифікованих інженерів-землевпорядників та слухачів курсів підвищення кваліфікації – посадових осіб місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Також є потреба посилити спроможність закладів вищої освіти здійснювати підготовку здобувачів через тренінги та короткострокове навчання.

Докладніше про конференцію