Представниці Львівської політехніки взяли участь у семінарах програми NAWA у Вроцлавському університеті

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Львівської політехніки
Фото із семінару в Польщі

Упродовж 18–19 квітня 2024 року дві науково-педагогічні працівниці (доцентка кафедри педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Анна Гелеш і доцентка кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Олександра Манзій) і дві фахівчині Центру міжнародної освіти (Марта Василько та Надія Бродич) Національного університету «Львівська політехніка» взяли участь у семінарах «Запровадження мікрокредитів та міжнародний працівник Arqus як лідер змін» за підтримки програми академічної мобільності NAWA в рамках проєкту ARQUS for Ukraine у Вроцлавському університеті (місто Вроцлав, Республіка Польща).

Програма семінарів передбачала офіційні зустрічі з керівництвом та працівниками Міжнародного офісу Вроцлавського університету і представниками закладів вищої освіти з інших міст України (Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), що дало змогу поглибити вже наявну співпрацю між членами ARQUS та університетами. Мета семінарів полягала в ознайомленні з концепцією так званих мікрокредитів – створення коротких форм навчання, які набувають все більшої популярності в країнах ЄС.

З’ясовано, що мікрокредити є своєрідними дипломами, що підтверджують набуті навички після проходження короткострокових курсів. Їх сприймають як важливий елемент, що має потенціал доповнювати знання, кваліфікацію та навички (як м’які, так і тверді), набуті в рамках традиційної моделі освіти, зокрема у закладах вищої освіти. Окрім того, семінари дали змогу оволодіти інформацією про особливості визнання та застосування мікрокредитів, а також виклики, які вони створюють. Європейська ідея мікрокредитів та їх стандарти можуть бути впроваджені та використані українськими університетами як доповнення до традиційних моделей освітніх програм.

Семінари складались із трьох частин-воркшопів, які стали ідеальним простором для нетворкінгу, обміну передовими практиками та досвідом. Завдяки участі у воркшопах присутні отримали достатньо знань для розроблення нових ідей з метою подальшої співпраці з членами ARQUS, а також потенціал, що може бути використаний та впроваджений у власній професійній діяльності.

Наприкінці семінарів усі учасники отримали сертифікати про участь у воркшопах «Запровадження мікрокредитів та міжнародний працівник Arqus як лідер змін».

Фото із семінару в Польщі Фото із семінару в Польщі Фото із семінару в Польщі Фото із семінару в Польщі Фото із семінару в Польщі Фото із семінару в Польщі