Представники ІСТР долучились до міжнародної науково-практичної конференції в Ужгороді

Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Фото з конференції

В Ужгороді впродовж двох днів геодезисти, екологи, науковці з України та зарубіжжя говорили про нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та природокористуванні. Захід відбувався у рамках XI міжнародної науково-практичної конференції, організованої географічним факультетом Ужгородського національного університету.

Перед стартом конференції учасників привітали заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук, проректор УжНУ Мирослава Лендєл, Начальник Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Світлана Бокшан, а також директор Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Олександр Мороз. У своєму вітальному слові він наголосив на важливості таких заходів та підкреслив актуальність тематики.

У науковій події брали участь також представники Науково-дослідного геодезичного, топографічного і картографічного інституту з Чехії, технічного університету Клуж-Напока (Румунія), представники геодезичної галузі Польщі та геодезичних організацій і державних інституцій з різних куточків України.

Широко були представлені такі виробничі структури та громадські організації, як Закарпатська регіональна філія державного підприємства «Українське аерогеодезичне підприємство», компанія «Навігаційно-геодезичний центр», ПП «Захід – Зем», Громадська спілка «Українське товариство геодезії та картографії» та інші. На пленарних та секційних засіданнях було виголошено понад 38 доповідей, зокрема науковцями кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Львівської політехніки. Працювала виставка геодезичного обладнання, а також були організовані пізнавальні екскурсії до села Лумшори та Ужгородського замку.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції