Представник Львівської політехніки взяв участь у круглому столі, присвяченому питанню призначення пенсії в час війни

За матеріалами сайту ЛНУ імені Івана Франка
Фото із засідання

14 червня 2022 року в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся круглий стіл «Реалізація прав працівників на пенсію в умовах воєнного стану». Учасниками заходу стали працівники Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області. До участі у заході дистанційно долучилися також представники Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Круглий стіл дещо вийшов за межі університетського заходу: питання є гострими й однаково важливими для працівників усіх українських закладів вищої освіти, тож голова профкому працівників Національного університету «Львівська політехніка» Роман Колодій також долучився до зустрічі. «Питання насправді дуже актуальне, особливо в час воєнних дій. Усі хочемо мати одну напрацьовану відповідь для того, щоби і викладачі були спокійні стосовно своїх днів щорічної відпустки і ми мали що про це сказати. Тому така зустріч із представниками Пенсійного фонду є абсолютно на часі», – зауважив Роман Колодій.

Головна спеціалістка відділу методології та контролю за використанням даних електронних ресурсів Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Ірина Фарина розповіла присутнім про Реєстр застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд. Вона підкреслила доцільність оцифрування трудових книжок, щоби усі дані були збережені в системах Пенсійного фонду, а людина під час призначення пенсії почувала себе справді захищеною бодай у такий спосіб. Змістовну доповідь про страховий стаж презентувала начальниця відділу застосування пенсійного законодавства Наталія Шептур.

Докладніше – на сайті Львівського національного університету імені Івана Франка.