Практикум із програмування на Python для прикладних фізиків від викладачів кафедри ОМП

Кафедра обчислювальної математики та програмування
Фрагмент обкладинки книжки

Мова програмування Python стала сьогодні незамінним інструментом в інженерних розрахунках, статистиці та опрацюванні великих масивів даних, у різноманітних застосунках з використанням штучного інтелекту. Завдяки своїй популярності й водночас простоті програмних конструкцій ця мова посіла своє заслужене місце й у шкільній програмі з інформатики.

У загальних курсах інформатики, які вивчають студенти різних спеціальностей у вищій школі, програмуванню на Python також приділено достатньо уваги. Проте тут надто широке коло задач, до яких застосовується Python, з одного боку, та попереднє вивчення студентами цієї мови у школі, з іншого, потребують від викладача вкрай ретельного добору навчального матеріалу.

До нового семестру викладачі кафедри обчислювальної математики та програмування Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки випустили лабораторний практикум з програмування на Python, у якому вдало поєднали виклад фундаментальних засад цієї мови із практичним її застосуванням до прикладних задач різної тематики. Матеріали практикуму успішно апробовано в ході викладання курсу «Основи інформатики та програмування» для студентів спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали» у минулому навчальному році.