Під час Наукових фестин у Львівській політехніці відбувся захід Synergy

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Це знакова зустріч учасників інтерактивного молодіжного інноваційного простору Smart Space, який обʼєднав у собі його напрями — Junior MBA та Idea. Під час цього заходу учасники мали змогу дізнатися, як можна цікаво поєднати науку і творчість, відкрити власні можливості, знайти нових друзів та однодумців.

На початку учасники мали креативну гру-знайомство, яку запропонувала доцентка кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Львівської політехніки Роксолана Винничук. Далі були тренінги за напрямами: дизайн і мистецтво, майстер-клас із рисунку та живопису, який провадили студенти-дизайнери та їхня викладачка, доцентка кафедри архітектурного проєктування Олександра Дида, а доцентка кафедри матеріалознавства та інженерії матеріалів Лідія Богун запропонувала цікаву ознайомчу тематичну екскурсію лабораторіями кафедри.

Не менш цікавою виявилась експериментальна частина, де учасники долучилися до проведення експертизи матеріалів ювелірних виробів зі золота та срібла, а також опанували ази 3D-моделювання й інженерної графіки, створивши 3D-моделі та їх прототипування за допомогою 3D-принтерів. Це заняття провів завідувач кафедри технічної механіки та інженерної графіки Віталій Корендій.

Надзвичайно захопливими виявились ігри з підприємництва «Селянська школа бізнесу», які моделюють реальні життєві ситуації, дають певний досвід, навички комунікації та командної роботи, вміння адаптуватись або розвинути здібності до спільного ухвалення рішень. Їх організувала кафедра менеджменту організацій, зокрема завідувач Олег Карий, доценти — Уляна Іванюк, Галина Рачинська, Мар’яна Гвоздь, Катерина Процак.

Тренінг на тему «Цифрова грамотність та електронний маркетинг» провів доцент кафедри МО Олександр Адамовський.

Захід Synergy завершився квестом, який поєднав навчання і змагання на ерудицію, логіку та кмітливість. Його організатори — викладачі кафедри менеджменту персоналу та адміністрування: доценти Роксолана Винничук, Галина Бойківська та старший викладач Світлана Гончар.

Учасники зустрічі також почули чимало порад від авторитетних людей, що базовані на їхньому власному досвіді. Коротко узагальнимо їх.

  • Вивчати іноземні мови, насамперед англійську, знання якої розширює межі спілкування з людьми з різних країн та культур, відкриває шляхи до нових можливостей у роботі й навчанні.
  • Навчитися працювати над собою, над своєю мотивацією, визначитися, ким я є і що хочу робити та в цьому напрямі поглиблювати свої знання, вдосконалюватися, адже покрокова, мотивована праця — запорука успіху.
  • Мати власні проєкти — сім’ї, розвитку, побудови кар’єри, аби не стати ресурсом у чужому проєкті.
  • Знайти власні шляхи реалізації в особистісному, соціальному та професійному аспектах.
  • Формувати нові соціальні контакти, які можуть позитивно вплинути на подальшу кар’єру.
  • Мати однодумців, друзів, з якими можна розділити проблеми та знайти підтримку й розуміння.
  • Розвивати підприємницьке мислення: креативність, уміння в кожній деталі бачити можливості, що відкриваються.

Серед тих, хто привітав учасників заходу Synergy, — заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як, заступниця начальника управління з питань освітньої політики Управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради Галина Пирин, керівниця напряму співпраці з технологічними та ІТ-компаніями банку Crédit Agricole Наталія Ожанська, а також представники Львівської політехніки — проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж, керівниця й засновниця проєктів, доцентка кафедри управління проєктами й кафедри менеджменту організацій Ірина Андрушків.

— Розумна молодь, яка вміє ставити перед собою доречні й реалістичні цілі, — це запорука успішного розвитку країни, — резюмував проректор Львівської політехніки Роман Корж.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу