Пам’ятки садово-паркового мистецтва у сучасній структурі міст: кафедра містобудування провела круглий стіл

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Ілюстрація до матеріалу

Кафедра містобудування Інституту архітектури та дизайну спільно з управлінням екології та природних ресурсів Львівської міської ради провела круглий стіл на тему «Пам’ятки садово-паркового мистецтва у сучасній структурі міст». Обговорення було присвячене садовому партеру вздовж проспекту Свободи.

У заході взяли участь завідувачка кафедри МБ професорка Галина Петришин, яка виголосила доповідь «Садові партері у структурі міст», а також к.арх., доцент Степан Тупісь та к.с-г.н., доцентка Галина Лукащук. Від Львівської міської ради були присутні Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів, Оксана Софіянчук і Володимир Шор, фахівці сектору моніторингу стану об’єктів садово-паркового господарства та вуличного озеленення відділу нагляду за станом благоустрою.

Предметом обговорення були сучасні можливості відтворення пам’яток садово-паркового мистецтва і проблеми утримання в умовах кліматичних змін та економії коштів.

Були присутні також студенти магістерського рівня освітньо-професійної програми «Містобудування», які на лабораторному практикумі з предмета «Урбаністична конфліктологія та партисипація» на замовлення управління екології та природних ресурсів ЛМР виконують проєктні пропозиції з облаштування парків та скверів Львова.

Нагадаємо, що до міжнародного симпозіуму «Арнольд Рерінг: мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова», який відбувся 24 травня 2016 року, було відновлено квітковий партер на проспекті Свободи за проєктом Галини Петришин, Степана Тупіся та Галини Лукащук.

Фото із круглого столу Фото із круглого столу Ілюстрація до матеріалу