Новий студентський мер Львова – представник Національного університету «Львівська політехніка» Олександр Николяк

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Олександр Николяк

Днями у великій сесійній залі Львівської міської ради відбулась звітна конференція голови Студентської ради Львова Руслана Сагановського за період 2016–2017 років. Участь у засіданні взяли делегати до Студентської ради від вищих навчальних закладів Львова, представники адміністрацій навчальних закладів, а також представники органів місцевого самоврядування.

Після оприлюднення програм кандидатів на посаду голови Студентської ради був обраний новий студентський мер міста Лева. Ним став студент Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Олександр Николяк, відомий у місті молодіжний і профспілковий активіст.

Зі слів його попередника Руслана Сагановського, найважливішим досягненням міської Студентської ради був і залишається якісний діалог молоді та місцевої влади. Адже студентів мають слухати і розуміти їхні потреби, а вони завжди повинні мати змогу донести свої проблеми до місцевої влади, яка наразі позитивно на них відгукується й допомагає.

Виступаючи з напутніми словами до оновленої молодіжної ради Львова, народний депутат України Олег Березюк зазначив:

– Школа, яку ви проходите у студентському самоврядуванні, є школою публічного управління. Тому ваша громадянська позиція має стати прикладом для львівської молоді загалом. Масштабність вашої діяльності є величезна, і про неї треба вміти розказати. І треба виокремити речі, які важливі сьогодні для молоді – це освіта, наука і здоров’я. Саме на здоров’ї, яке є найбільшою цінністю людини, й має бути акцент студентської ради в наступних роках.

Інавгурація нового студентського мера Львова відбудеться 17 листопада у Міжнародний день студента.

Олександр Николяк