Нова можливість партнерства у проєктній діяльності для львівських науковців

Проєктний офіс Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Львівським політехнікам можуть бути цікаві напрацювання дослідників Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.Г. Ґжицького, пов’язані з розробленням та впровадженням інженерно-технічних рішень в обладнання та процеси переробних галузей.

З ініціативою поглиблення такої співпраці до Проєктного офісу Львівської політехніки звернулися представники кафедри загальнотехнічних дисциплін університету ветеринарної медицини та біотехнологій. Визначальним науковим напрямком кафедри є розроблення, дослідження та вдосконалення енергоекологозберігальних технологічних процесів, матеріалів, вузлів і деталей технологічного обладнання переробних галузей, зокрема:

  • інтенсифікація та оптимізація гідромеханічних і дифузійних процесів харчової, хімічної та фармацевтичної промисловості через використання поверхнево-активних речовин;
  • розроблення та дослідження тонкоплівкових газо- та фоточутливих структур для перетворюючих пристроїв електронної техніки;
  • дослідження застосування пружно-пластичних матеріалів у вузлах технологічного обладнання харчової і переробної промисловості.

22 серпня у Проєктному офісі Львівської політехніки відбулася зустріч з українським науковцем та винахідником у сфері електронної техніки та фізики Богданом Ціжем, доктором технічних наук, професором, академіком Академії зв’язку України, завідувачем кафедри загальнотехнічних дисциплін Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.Г. Ґжицького.

Спілкувалися про можливості підготовки спільних проєктних ініціатив, пов’язаних із використанням пристроїв мікроелектроніки, зокрема селективних газових сенсорів, фотоперетворювачів, оптичних носіїв інформації та інших пристроїв.