Науковиці Львівської політехніки взяли участь у вебінарі в межах I Африканського Конгресу

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

15 березня 2024 року в онлайн-форматі у межах I Африканського Конгресу відбувся вебінар на тему «Африка та її проблеми в європейському досвіді (вибрані приклади)», який організувала д.політ.н., професорка Тереса Астрамовіч-Лейк. Захід зібрав поважне товариство науковців, які презентували дослідження, присвячені проблемам Африки.

Спікерами вебінару були як польські науковці, так і з України, зокрема з Острозької академії (д.політ.н., професорка Алла Атаманенко і доцентка Наталія Конопка) та Національного університету «Львівська політехніка» (д.політ.н., професорка Ярина Турчин і доцентка Ольга Івасечко). Окрім цього, Політехніку представили й молоді студентки-науковиці: Ірина Тишкевич, Таня Бондар, Дарія Панова та Юлія Вайда – посолки європейської молоді, студентки I курсу магістратури кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук. Тематика доповідей була вкрай актуальною та присвячена різним проблемам порядку денного Африканського континенту.

Примітно, що Юлія Вайда виступила на вебінарі в межах проєкту «Глобальне відповідальне лідерство ЄС: зміна клімату, захист навколишнього середовища та гуманітарна допомога» (EU_LEAD). Темою виступу Юлії стала «Регіональна комунікаційна програма ЄС в регіоні Південного сусідства», спрямована на підвищення обізнаності про Європейський Союз у регіоні Південного сусідства, до якого входять 10 країн і територій, – Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Лівія, Марокко, Палестина, Сирія і Туніс.

Також Юлія розповіла про роль молоді у поширенні інформації про програму.

Дякуємо польським колегам за запрошення та перманентну підтримку України!

З докладнішою інформацією про EU_LEAD можна ознайомитися на сайті проєкту в межах Порталу Львівської політехніки.

 

Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару