На кафедрі політології та міжнародних відносин ІГСН працювала візит-професор Тереса Ева Астрамовіч-Лейк

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Тереса Ева Астрамовіч-Лейк

На кафедрі політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» з 15 травня до 19 червня 2023 року успішно працювала за програмою «Візит-професор» Тереса Ева Астрамовіч-Лейк (Teresa Ewa Astramowicz-Leyk), доктор політичних наук, професорка Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині, Польща. Вона здійснює наукове керівництво бакалаврськими кваліфікаційними роботами для студентів освітньої програми «Міжнародні відносини», читає лекції, залучає студентів до наукової роботи, бере участь у заходах в рамках виконання проєкту Еразмус+ модуля Жан Моне «Ініціатива ЄС «Східне партнерство»: можливості для України».

Уже багато років Тереса Ева Астрамовіч-Лейк є координаторкою міжуніверситетської співпраці від Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині з Національним університетом «Львівська політехніка», також щорічно координує проведення Українсько-польського форуму (цьогоріч 18–19 травня було проведено VIII Українсько-польський науковий форум «Новий порядок денний для Європи та Європейського Союзу: причини-напрями-пріоритетні цілі»), а також є координаторкою програми подвійних дипломів. Тереса Ева Астрамовіч-Лейк у 2021 році отримала звання почесного професора Національного університету «Львівська політехніка».

Важливо, що професорка Тереса Ева Астрамовіч-Лейк є практиком з міжнародних відносин, адже також працює депутатом Сейміку Вармінсько-Мазурського воєводства й очолює комісію з міжнародної співпраці. Тому її досвід є надзвичайно важливим для студентів освітньої програми «Міжнародні відносини».

Тереса Ева Астрамовіч-Лейк Тереса Ева Астрамовіч-Лейк Тереса Ева Астрамовіч-Лейк Скріншот з онлайн-заняття Скріншот з онлайн-заняття Скріншот з онлайн-заняття