На кафедрі ПМВ відбулася XI Всеукраїнська конференція «Актуальні проблеми міжнародних відносин та зовнішньої політики»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з конференції

28 березня 2024 року на кафедрі політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Львівської політехніки відбулася XI Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми міжнародних відносин та зовнішньої політики».

У заході взяло участь понад 60 учасників, зокрема викладачі, науковці, аспіранти та студенти з різних навчальних закладів України. Головне мета конференції – обмін знання та досвідом, пошук рішень з актуальних проблем міжнародних відносин.

У вітальному слові до учасників наукового зібрання завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин Галина Луцишин підкреслила, що ключовими проблемами в системі міжнародних відносин є російсько-українська війна, питання трансформації міжнародної та європейської безпеки, екологічна й енергетична безпека, формування стратегічного партнерства України. Також серед актуальних тем доповідей студентів слід відзначити питання міграційної політики, політики Європейського Союзу щодо біженців з України, виклики для української дипломатії в умовах повномасштабної війни.

Наприкінці заходу було підбито підсумки конференції. За результатами її роботи буде підготовлено збірник тез доповідей, з яким можна буде ознайомитись на сайті кафедри політології та міжнародних відносин.

Дякуємо всім учасникам конференції за цікаві та жваві дискусії!

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції