На кафедрі менеджменту організацій ІНЕМ відбулися відкриті лекції гостьової лекторки з Італії

Кафедра менеджменту організацій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

На кафедрі менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки впродовж лютого-березня 2024 року в дистанційному форматі проходив другий цикл лекцій гостьової лекторки Євгенії Страно – докторки філософії, докторантки Університету Великої Греції в Катандзаро, Італія.

Слухачами відкритих лекцій були студенти бакалаврату і магістратури, а також викладачі Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки.

Лекторка подала своє розуміння актуальних наукових тенденцій у картографуванні інвестиційного впливу, фінансуванні та збереженні біорізноманіття й дослідженні впливу штучного інтелекту на цифрову фінансову доступність. У рамках свого виступу лекторка висвітлила кілька ключових аспектів.

  • По-перше, картографування інвестиційного впливу стає все більш важливим інструментом для розуміння впливу інвестиційних рішень на розвиток різних регіонів та секторів економіки. Застосування сучасних методів геоінформаційних систем дає змогу аналізувати дані й визначати оптимальні стратегії інвестування з урахуванням географічних та економічних особливостей;
  • По-друге, фінансування і збереження біорізноманіття є актуальною темою у зв’язку зі зростанням усвідомлення необхідності збереження природних екосистем для сталого розвитку. Нові дослідження в цій галузі спрямовані на розробку ефективних фінансових механізмів і стратегій управління для збереження біорізноманіття, враховуючи інтереси як глобальних, так і місцевих громад;
  • По-третє, вплив штучного інтелекту на цифрову фінансову доступність відкриває нові можливості для зростання фінансової включеності та покращення доступу до фінансових послуг. Розвиток алгоритмів машинного навчання й аналізу даних дає змогу автоматизувати процеси прийняття рішень у фінансовій сфері та забезпечити доступ до фінансових ресурсів для широкого кола населення.

На думку Євгенії Страно, дослідження в цих трьох галузях відображають сучасні тенденції у науці, спрямовані на розв’язання важливих проблем суспільства та покращення якості життя людей.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції