Львівська політехніка започаткувала співпрацю з територіальними громадами Івано-Франківщини

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з профорієнтаційного заходу

У межах профорієнтаційних заходів доцент кафедри загальної фізики, керівник Центру креативних індустрій Tech StartUp School Олександр Захар’яш побував в Івано-Франківській області, де зустрівся з керівниками і представниками Вигодської, Долинської й Витвицької об’єднаних територіальних громад, їхніми педагогами та старшокласниками.

Під час цього візиту підписано угоду про співпрацю між Львівською політехнікою і Вигодською селищною радою. Ця угода передбачає спільне організування профорієнтаційних заходів, напрацювання наукових і дослідницьких ініціатив, кооперування у впровадженні інновацій, проведенні тренінгів, семінарів тощо.

Також доцент Захар’яш побував на методоб’єднанні вчителів фізики згадуваних територіальних громад, де анонсував апробацію нового підходу до навчання, що полягає в акцентуванні на важливості захопити учня фізикою різними методами, зокрема цікавими фактами з життя знаних винахідників, а також на практичному застосуванні набутих знань, на впливі фізичних відкриттів на розвиток людства тощо.

На зустрічі з учнями 10–11-х класів були представлені кілька блоків: енергія, ми, екологія; цікава акустика; корисні предмети власноруч. Під час цього захопливого заняття школярі дізналися багато цікавинок із царини фізики, зокрема її прикладного спрямування.

Олександр Захар’яш сподівається, що продовження співпраці з територіальними громадами й освітніми установами буде результативним, цікавим як для педагогів, так і для учнів, створить чимало позитивних моментів для розвитку громад і сприятиме зростанню зацікавленості школярів природничими науками.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу