Хмельницька політехніка уклала Договір про співпрацю з німецькою компанією FAV Service GmbH

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з підписання угоди про співпрацю

Поглиблюючи започатковану у 2016 році співпрацю між львівськими політехніками та німецькою Торгово-промислової палатою міста Ерфурта, директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» Вадим Овчарук і директор Некомерційної компанії FAV Service GmbH, зареєстрованої у німецькому місті Гота, Гайко Шюлер за участі директора Німецько-Українського освітнього центру Львівської політехніки Дениса Невінського підписали Договір про співпрацю між двома установами.

У документі зазначено: «На тлі швидкого технологічного, фахового та соціального розвитку в Європі та світі партнери мають намір надати молоді з України можливість пройти практику в Тюрингії, розпочати професійне навчання за відповідними спеціальностями згідно німецьких законів про освіту та/або доповнити опановану в Україні професію додатковим навчанням чи зайнятістю на її основі. Це стане активним внеском у підтримку юних учасників програми і підприємств Тюрингії, та водночас майбутнім забезпеченням України кваліфікованими кадрами».

Угода про співпрацю коледжу з компанією FAV Service GmbH є потужним стимулом для освітньої галузі всієї Хмельниччини. Про це йшлося на онлайн-зустрічах за участю підписантів документу, директорів коледжів регіону та студентів Хмельницької політехніки. Вадим Володимирович, як голова Ради директорів закладів вищої освіти області, що здійснюють підготовку молодшого фахового бакалавра, повідомив освітян краю про те, що в рамках угоди на базі Хмельницького політехнічного коледжу буде створено Регіональний німецько-освітній центр. Учасниками програми можуть бути здобувачі різних спеціальностей, тож кожен студент області отримає чудову нагоду скористатись послугами Центру.

Більш конкретно про можливості, які відкриваються перед учасниками програми, розповіли Гайко Шюлер і Денис Невінський. Шановні гості повідомили, що сьогодні більше 50 студентів навчаються у Німеччині. Всі вони перебувають під опікою, мають тимчасову посвідку на проживання, забезпечені житлом, харчуванням, страховкою і стипендією в розмірі 939 євро. Подвійний диплом – український та німецький – вони отримають після завершення навчання. Важливою для потенційних учасників програми стала ствердна відповідь Гайко Шюлера про право вибору, а саме: «Студент не змушений відпрацьовувати після навчання, він сам обирає свій подальший шлях».

Своїми позитивними враженнями від нещодавньої інспекції умов проживання, навчання та роботи українських студентів у Тюрингії поділився й Вадим Овчарук. Він наголосив, що для нього було надважливо пересвідчитись, що учасники програми працюють саме над вдосконаленням професійних навичок на найсучаснішому обладнанні, їх не залучають до непрофільних робіт. Студенти живуть у гарних побутових умовах, мають можливість подорожувати й гармонійно розвиватись.

Під час зустрічі політехніки продемонстрували німецьким гостям навчально-технічні потужності коледжу, започатковані та вже реалізовані масштабні проєкти з модернізації та розвитку, вагомі науково-технічні досягнення здобувачів освіти.

Фоторепортаж – на сайті Хмельницького політехнічного фахового коледжу.