IT-компанія JetSoftPro передала 15 ноутбуків кафедрі електронних обчислювальних машин

Кафедра електронних обчислювальних машин Львівської політехніки
Фото з передавання обладнання

Міжнародна IT-компанія JetSoftPro з офісом у Львові передала кафедрі електронних обчислювальних машин Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка» 15 ноутбуків та мережеве обладнання. Символічна церемонія передавання обладнання відбулась у межах заходів з відзначення 60-річчя кафедри.

Під час передавання комп’ютерного обладнання випускник кафедри ЕОМ, а тепер генеральний директор IT-компанії JetsoftPro Сергій Харитонов зазначив, що для розвитку IT-освіти важливо не лише вболівати за її успіх, але й матеріально долучатись до розвитку освітніх і наукових закладів. Зі свого боку завідувач кафедри ЕОМ, д.т.н., професор Анатолій Мельник подякував за допомогу, яка сприятиме підвищенню якості підготовки майбутніх комп’ютерних інженерів, зазначивши, що надане обладнання допоможе в дооблаштуванні однієї зі спеціалізованих лабораторій, а також буде використано науково-педагогічним персоналом.

Важливо підкреслити, що за час співпраці з кафедрою ЕОМ компанія вже передавала політехнікам навчальне обладнання. Також на базі ДжетСофтПро студенти освітньої програми «Комп’ютерна інженерія» постійно проходять навчально-виробничу практику, а окремі викладачі – стажування.

Нагадаємо, що кафедра електронних обчислювальних машин Львівської політехніки створена у 1963 році і є першою кафедрою комп’ютерного спрямування у Західному регіоні України. Вона була й залишається однією з провідних кафедр українських вишів, що здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія».