GrainSens – переможець шостого сезону освітньо-стипендійної програми CIG R&D LAB у Львівській політехніці

Tech StartUp School Львівської політехніки
Команда GrainSens

У Львівській політехніці відбувся фінал шостого сезону освітньо-стипендійної програми CIG R&D LAB. Переможцями, як уже повідомляли, стали команди Cotia і GrainSens.

У Tech StartUp School Університету поспілкувалися з командою проєкту GrainSens.

– Розкажіть про проєкт, команду та підтримку.

– GrainSens – це модульна система, яка автоматично моніторить стан зерна в насипних складах для власників фермерських господарств та передбачає його зміну. Ми – студенти програми «Інтернет речей»: Михайло, Руслан, Ілля та Юлія. Нам було цікаво працювати над реальним проєктом, тому після заміни кількох ідей ми знайшли найбільш актуальну. З часом наш проєкт переріс у стартап, нас підтримує ментор Михайло Веселовський, який зробив вагомий внесок у розвиток нашого проєкту.

– Які були кроки запуску стартапу?

– В лютому 2022 року в нас виникла ідея. Після цього ми активно працювали над проєктом, досліджували ринок та розробляли прототип. За підтримки Фонду Черновецького ми пройшли відбір та потрапили у п’ятірку кращих команд Polish-Ukrainian Startup Bridge program, а також отримали premium pass на Wolves Summit, де ми долучилися до нетворкінгу.

– Назвіть проблеми, які долали під час запуску стартапу.

– Першим викликом, з яким ми зіткнулись, було визначення унікальної цінності, що відрізняла б нас від конкурентів, – модульність системи, проте виникла складність щодо її технічної реалізації. Також це поширення нашої системи серед цільової аудиторії.

– Які у вас плани?

– Після фіналу ми плануємо завершити роботу над прототипом і протестувати його. В разі успішності тестів – виготовити першу партію та розповсюдити. У листопаді ми презентуватимемо проєкт у фіналі Polish-Ukrainian Startup Bridge.

– Як ви працювали з Фондом Черновецького?

– Наш проєкт отримав значну підтримку з боку фонду. Це дало нам змогу активно розвиватись і досягти поставлених цілей. Фонд виділив нам стипендію, завдяки якій ми розробили прототип системи.

Вадим Роговський надавав цінні поради, досвід, допомагав уникнути можливих помилок і зробити проєкт ще кращим. Ми також взяли участь у кількох вебінарах, які дали можливість отримати нові знання й оновити наші навички. Ми цінуємо підтримку та можливості, які надав нам фонд, і впевнені, що ця співпраця допомогла нам зрости й досягти нових висот.