Був справжнім українцем, попри те, що народився в росії: загинув випускник Університету Андрій Кісельов

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Кісельов

Випускник кафедри енергетики та систем управління ІЕСК 1999 року, де здобув спеціальність «електричні системи та мережі». Заступник головного інженера Львівських міських електричних мереж (ЛМЕМ). Уродженець села Джалінда Сковородинського району Амурської області (росія). Це не завадило йому бути справжнім українцем, любити країну, в якій виріс, здобув освіту, працював. А з березня 2022 року, під час повномасштабного вторгнення, став на її захист і віддав за неї життя.

Майор, командир батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила. На війну пішов, уже маючи бойовий досвід, який здобув під час АТО у 2015–2017 роках, коли виконував бойові завдання у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ. За це отримав численні нагороди.

А тепер за особисту мужність був нагороджений багатьма відзнаками, зокрема почесними нагрудними знаками Головнокомандувача ЗСУ «Срібний хрест» і «Хрест хоробрих» та іменною зброєю. Героїчно виконував завдання на південному та східному напрямках.

10 липня цього року Андрієві виповнилося б 50, однак вороже бомбардування обірвало його 49-річний відлік життя в районі Бахмута.


Стаття про героя – у Книзі пам’яті львівських політехніків.