Бакалаври для відбудови України: на кафедрі містобудування визначили тематику дипломного проєктування

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Хоча весняний семестр розпочинається аж у лютому, на кафедрі містобудування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки відбулася перша зустріч зі студентами четвертого курсу щодо виконання бакалаврської дипломної роботи. Насамперед усіх цікавила тематика проєктування, яка у цьому навчальному році стосується відбудови України. Символічно, що зустріч відбулася під час повітряної тривоги у День Збройних сил України.

У бакалаврських дипломних роботах зазвичай виконують проєкт громадської споруди. Цього разу бакалаврські роботи мають допомогти відбудові України – це будуть пропозиції для міст і сіл, які постраждали від російської агресії, або ж розв’язуватимуть проблеми вимушено переселених осіб. Студенти виконуватимуть проєкти реабілітаційних центрів, шкіл, дитячих садків, об’єктів виробничої сфери, соціального житла тощо.

Зимовий період буде присвячено контактуванню з міськими і сільськими органами місцевого самоврядування та узгодженню тематики проєктування, ознайомленню з вимогами до проєктування захисних споруд у складі закладів охорони здоров’я, закладів освіти, громадських будівель та житлових будинків, запровадженими у 2023 році.

У червні 2024 року, після офіційного захисту, проєкти буде надіслано у громади, а кращі з них – розміщено на сайті кафедри містобудування.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Проєкт Проєкт