Практична підготовка студентів на кафедрі технології органічних продуктів ІХХТ

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фото з практичної підготовки

Практична підготовка поряд із лекціями та самостійною роботою є ключовою формою організації навчального процесу, від якої залежить конкурентоспроможність наших випускників на ринку праці. На кафедрі технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки навчаються студенти освітньої програми 181 «Харчові технології» бакалаврського рівня підготовки.

Хоча навчання в умовах повномасштабного вторгнення та інших викликів є складним завданням, кафедра технології органічних продуктів намагається забезпечити, щоб молоді спеціалісти мали не лише глибокі теоретичні знання, але й розвивали необхідні вміння та навички для їх успішного використання на практиці.

На кафедрі, де працює доцент Юрій Хлібишин, основний підхід полягає в поєднанні теоретичних знань і практичного досвіду. Наприклад, у навчальній програмі дисципліни «Харчові технології» акцент зроблено на збалансованому поєднанні науково-технічних аспектів та навичок, необхідних для практичної роботи у харчовій промисловості. Мета лабораторних занять полягає в тому, щоб студенти мали можливість детальніше ознайомитися з усіма етапами організації виробництва та лабораторного контролю. Так, у процесі виготовлення пива можна дізнатися про особливості роботи різних відділень і, що найважливіше, випробувати свої знання на практиці завдяки мініпивоварні.

Зварити пиво своїми руками, застосувавши усі елементи теорії, є надзвичайно приємно, вважають студенти другого курсу бакалаврату Любов Стецяк, Марія Буляк, Христина Копилова та Олег Рогач. Пиво з натуральних інгредієнтів повинне мати приємний аромат, чудовий смак, не втрачати свіжість довгий час. Секрет стійкості ― у стерильності виробництва та природних консервантах: в алкоголі, вуглекислому газі (їх виробляють дріжджі), у хмелі (гіркі альфа-кислоти рослини мають антисептичну дію на пиво), а також у правильному зберіганні напою ― у холодильнику.

Дегустуючи готовий напій, студенти залишились задоволені свою роботою.

Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки