На кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва завершилася школа італійського лектора Джузеппе Гранати

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Скріншот з онлайн-лекції

Нещодавно на кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки завершилася школа гостьового лектора Джузеппе Гранати – к.е.н., доцента кафедри управління бізнесом і маркетингу, представника Римського університету «Меркаторум» (Італія), наукового керівника MBA з міжнародного бізнесу, директора з маркетингу Консорціуму з інтернаціоналізації та розвитку малих і середніх підприємств, члена Італійської асоціації менеджменту (SIMA), члена Італійської академії бізнес-економіки (AIDEA), який упродовж місяця проводив цикл лекцій на тему «Міжнародний менеджмент».

Цикл лекцій було організовано за сприяння директора Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту, д.е.н., професора Олега Кузьміна та заступниці директора ІНЕМ з міжнародної діяльності, д.е.н., професорки кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Наталії Станасюк.

Зустрічі відбувалися на платформі Zoom, перекладачем на лекціях був викладач італійської мови, асистент кафедри прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, керівник Центру італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі» Львівської політехніки Орест Василько.

Під час лекцій було розглянуто такі питання:

  • стратегії та способи виходу на міжнародні ринки;
  • угоди про міжнародне співробітництво;
  • способи міжнародної торгівлі;
  • канали збуту.

Перед початком останньої зустрічі директор ІНЕМ, д.е.н., професор Олег Кузьмін та заступниця директора ІНЕМ з міжнародної діяльності, д.е.н., професорка Наталія Станасюк звернулися з вітальними словами та подякували представнику Римського університету Джузеппі Гранаті за організацію та проведення заходу, а також висловили сподівання на тісну співпрацю в майбутньому. В.о. завідувача кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, к.е.н., професорка Ліана Чернобай також наголосила на важливості проведення цих лекцій та актуальності теми циклу.

На закінчення лекцій Джузеппе Граната наголосив на важливості міжнародного менеджменту, а саме на тому, що він є частиною теорії ринкової економіки, яка вивчає закономірності управлінської сфери господарських суб’єктів різної державної приналежності в галузі міжнародного обміну товарами, руху факторів виробництва, формування і фінансування міжнародної економічної політики.

Студенти кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, які відвідували лекції італійського викладача, мали змогу поставити запитання, які їх цікавили, обговорити не лише проблематику, яку було розглянуто на лекціях, а й дізнатися про навчальний процес, умови навчання в Італії, можливості та особливості для студентів.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції