Львівська політехніка та Індустріальний парк «Формація. Львів» підписали рамкову угоду про співпрацю

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди про співпрацю

Ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж, директор Інституту будівництва та інженерних систем Зіновій Бліхарський і директор Інститут комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Микола Микийчук побували з візитом у «PORT. Логістичний центр» девелоперської компанії Alterra Group.

Із цією компанією наш університет розвиває співпрацю, і це стало основою підписаної рамкової угоди.

― Ми в пошуку різних роботодавців. Найперше, звичайно, звертаємося до наших випускників, які працюють у найрізноманітніших сферах. Одним із них є співзасновник девелоперської компанії Alterra Group, де ми сьогодні були. Це ― багатофункційний комплекс, де є логістичні склади, виробництво та іншого типу приміщення, які можна використовувати по-різному. Нам ця компанія цікава передовсім тим, що вони звернули увагу на інженерію, розуміючи, що саме за цим напрямом ― майбутнє. Вони працюють над створенням R&D-лабораторій, інженерних коворкінгів, а також дбають про умови, щоб інженери мали простір для розвитку. Це власне і стало поштовхом для налагодження співпраці з Львівською політехнікою. Ми розглядаємо різні форми співпраці, зокрема й напрямі дуальної освіти. Ми бачили схожі структури співпраці на ринку праці в Німеччині. Приємно, що в нас теж почалася така робота, ― прокоментував проректор Роман Корж.

Як зазначають у компанії, це партнерство дасть змогу підготувати кадри, які відповідають потребам ринку, допомагаючи випускникам ставати конкурентними.

― Ми готові підтримувати талановиту молодь, яка допоможе в розширенні бізнес-партнерства України на європейський простір, ― підкреслив Дмитро Ковальчук, засновник Alterra Group, яка є керуючою компанією Індустріального парку «Формація. Львів».

Співпраця передбачає:

  • практику та стажування для студентів;
  • організацію семінарів і майстер-класів;
  • підвищення кваліфікації викладачів і ветеранів;
  • цільову технічну підтримку для Львівської політехніки.
Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю