Запрошуємо на 1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

Олександр Березко, координатор проєкту Open4UA
1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки

Семінар відбудеться онлайн на платформі Zoom, 30.04.2024 р., 15:00-17:00 за Києвом, робоча мова – українська.

Цей захід є першим із серії шести онлайнових семінарів проєкту Open4UA, які відбуватимуться щопівроку і покликані стати платформою для формування всеукраїнської мережі експертів та ентузіастів відкритої науки та сприяння прогресу в цьому напрямку. Семінари є важливим каналом поширення результатів проєкту й отримання зворотнього зв’язку від української академічної спільноти та інших стейкхолдерів для спільного формування бачення розвитку відкритої науки в Україні.

В межах першого семінару команда Open4UA представить рекомендації щодо реформ в українській сфері науки та освіти, розроблені консорціумом проєкту на основі вивченння найкращих практик ЄС. Також в межах семінару обговоримо нову методику атестації наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, нещодавно запропоновану МОН до громадського обговорення. Команда Open4UA брала участь у розробленні методики і хоче сприяти ефективному її обговоренню у якнайширших академічних колах.

Семінар відбудеться онлайн на платформі Zoom. До участі у заході запрошуються представники української академічної спільноти, органів державної влади, місцевого самоврядування та усі зацікавлені (потрібна реєстрація). Також буде організована пряма трансляція семінару на Facebook.