Цифровізація – один із головних векторів розвитку української економіки в наступні 10 років

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
виступ Президента

Уряд презентував Економічний аудит країни Re:Think та окреслив основні вектори розвитку української економіки. Результати аудиту ляжуть в основу Національної економічної стратегії до 2030.

Робота у 30 пріоритетних напрямах дасть змогу отримати 1 трильйон доларів ВВП за 10 років. Стільки, за підрахунками, становить нереалізований потенціал країни через постійні зміни векторів, незавершені реформи та відсутність довгострокової економічної стратегії.

Загальний інвестиційний потенціал України оцінюють у 63 мільярдів доларів. Для залучення іноземних інвестицій держава працюватиме над створенням привабливих правових та податкових умов для IT-компаній. Для цього Мінцифра створила проєкт Дія.City – цифрової бізнес-країни зі спеціальним правовим режимом для IT-індустрії. За підрахунками, запуск Дія. City може збільшити об’єм ринку IT до $11,8 млрд вже за 5 років.

Запорукою розвитку цифрової економіки визначено всебічну цифрову трансформацію країни. Серед головних цілей візії – удосконалення цифрової інфраструктури, забезпечення 95% населення доступом до високошвидкісного інтернету, створення комфортних умов для ведення бізнесу в Україні, цифровізація державних послуг, підвищення базової цифрової грамотності населення, інтеграція до цифрового простору ЄС тощо. Цифровізація усіх сфер здатна у найкоротший час «розігріти» українську економіку й забезпечити її зростання на 10–12% на рік.