Студенти Інституту права та психології зустрілися з головною редакторкою газети «День» Ларисою Івшиною

ІНПП Львівської політехніки
Лариса Івшин

Студенти Навчально-наукового інституту права та психології відвідали зустріч з головною редакторкою газети «День» Ларисою Івшиною у Tech StartUp School. У межах розмови відбулася презентація та обговорення нової книги від Бібліотеки «Дня»: «АVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського».

Лариса Олексіївна розповіла про діяльність газети «День», зокрема про Дерево проектів газети «День», проект інтелектуальної мапи України, книжкові видання газети, важливість історичної тематики в медіа.

Не оминула згадкою і нещодавні вибори, які стали «болючим зіткненням із реальністю». Також Лариса Івшина наголосила, що не зважаючи на здобуття Україною незалежності, «нам було нав’язано бермудський трикутник, в якому ми спілкувалися зі світом через посередників».

Підкреслюючи важливість видання книги «АVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського», Лариса Олексіївна додала, що свого часу Україна не стала на захист людей, які творили державу, тому над суспільством досі витає контраверсійний дух зради/перемоги.

– Хіба не ідентичність і модернізація – це особливість України в транзиті від пострадянського, постколоніального, і, що найгірше, постгеноцидного стану до твердого розвинутого суспільства в сьогоднішньому розбурханому світовому морі? Найбільше ми можемо опиратися на те, що випробувано часом. Цивілізація – це те, що відібрала вічність для нас. Відкритий світ дає нам великі випробування – великими можливостями, безмежним океаном спокус, поганих смаків, всього, чого може вивернути світ на незміцнілий організм. І тут дуже важливими є ті, хто має лоцію, хто поведе через океан до твердих островів, намитих, укріплених, – завершила Лариса Івшина.

презентація та обговорення нової книги від Бібліотеки «Дня»: «АVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського» презентація та обговорення нової книги від Бібліотеки «Дня»: «АVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського»