Підбито підсумки проєкту політехніків та польських науковців із протидії алкоголізму та наркоманії у Львівській області

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото з конференції

8 грудня у Львові та Варшаві (Польща) відбулась Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Підготовка та впровадження Стратегії з протидії алкоголізму та наркоманії у Львівській області».

Учасники, зокрема, обговорили питання проведення профілактичних заходів щодо протидії алкоголізму та наркоманії та напрацювали шляхи вирішення проблем. Відтак, представили проєкт Стратегії з протидії алкоголізму та наркоманії у Львівській області.

Конференція стала завершальним етапом проєкту «Співпраця з Україною в сфері вирішення алкогольних проблем на місцевому рівні», що реалізований на Львівщині Фондом «Праестерно» (Варшава) за підтримки Державної агенції з розв’язання проблем, пов’язаних з алкоголем, Республіки Польща (PARPA).

– Співпраця Львівської політехніки, зокрема кафедри соціології та соціальної роботи, із польськими колегами розпочалась майже 5 років тому. Сьогодні ми підбиваємо підсумки проведеної спільної роботи у сфері вирішення алкогольних проблем на місцевому рівні. Ми провели низку заходів із попередження вживання алкоголю та інших психоактивних речовин, провели дослідження поведінкових залежностей сучасної молоді, визначили шляхи профілактики. Відтак, сподіваюсь на подальшу нашу спільну працю та впровадження нових проєктів, – наголосив Роман Корж, проректор Національного університету «Львівська політехніка».

Серед учасників заходу також були представники департаменту соціального захисту населення, департаменту охорони здоров’я, служби у справах дітей облдержадміністрації, Львівського обласного центру соціальних служб, науковці Національного університету «Львівська політехніка», працівники Загальноцерковного реабілітаційного центру «Назарет».

Фото з конференції Фото з конференції