Міністерство цифрової трансформації України презентувало освітній серіал про штучний інтелект

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Ілюстрація до штучного інтелекту

Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній серіал про штучний інтелект на платформі Дія.Цифрова освіта. З нього можна дізнатися, що таке штучний інтелект, яку користь він приносить, які ризики пов’язані з використанням технологій та як такі технології використовують українські та міжнародні компанії.

Під час презентації серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан розповіла, як Міністерство розвиває сферу штучного інтелекту в Україні.

– Мінцифра створила експертний комітет, а також розробила Концепцію розвитку сфери штучного інтелекту в Україні та ініціювала її публічне громадське обговорення. У сфері середньої освіти ми спрямовуємо зусилля на організацію курсів для педагогів щодо роботи з даними та основ штучного інтелекту. Концепція також передбачає створення умов для стимулювання розвитку підприємництва у сфері штучного інтелекту через доступ інноваційних бізнесів до капіталу, партнерство з венчурними фондами, організації бізнес-заходів за участі українських IT-підприємців за кордоном тощо, – заявила Валерія Іонан.

Проєкт реалізований у партнерстві з швейцарсько-українською Програмою EGAP, яку реалізує Фонд Східна Європа за підтримки уряду Швейцарії. Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях підкреслив, що за допомогою нового освітнього серіалу пояснюють, на якій стадії перебувають технології штучного інтелекту, в яких сферах його можна застосовувати і як можна розвінчати найпопулярніші міфи щодо штучного інтелекту.

Участь в освітньому серіалі також взяла заслужена журналістка України, ведуча ранкового шоу на каналі Інтер Анастасія Даугуле. Під час презентації серіалу вона підкреслила, що штучний інтелект починає активно застосовуватися в журналістиці:

– Є вже агрегатори, які пишуть новини. Є ведучі-голограми, які можуть працювати цілодобово без перерв. І журналісти з обережністю ставляться до штучного інтелекту. Я дуже рада, що нам вдалося створити важливий серіал, який пояснює, що не варто боятися штучного інтелекту, а варто його використовувати на благо людини і держави.