Голова Львівської обласної державної адміністрації зустрівся з науковцями, які ввійшли до світового списку ТОП 2%

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото із зустрічі в ЛОДА

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький зустрівся із науковцями львівських університетів, які ввійшли до світового списку ТОП 2% за рівнем цитованості. Вони поділилися з очільником області своїм досвідом у написанні наукових робіт, наголосивши на проблематиці захисту праць у різних містах України, а також на практичному застосуванні своїх розробок.

Науковці розповіли голові обласної державної адміністрації про мрію кожного дослідника про власну лабораторію, працюючи в якій, можна добиватись кращих результатів.

– Якісна та цитована наукова праця неможлива без дослідження та експериментів. Усе це було би добре робити у сучасній лабораторії тут, у Львові. При таких сприятливих умовах можна би було запрошувати до себе своїх іноземних колег для спільних проєктів та обміну досвідом, – акцентувала професор кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем Національного університету «Львівська політехніка» Галина Клим.

Під час розмови також обмінялись думками щодо патентування винаходів та розміщення наукових статей у рейтингових виданнях.

Голова ЛОДА запевнив науковців у підтримці з боку обласної державної адміністрації та закликав напрацювати спільний проєкт щодо залучення додаткового фінансового ресурсу у науку області.

– У межах фонду преміювання науковців варто прописати певну суму для досліджень та наукових проєктів. Підтримка науки – як ніколи на часі. Ми завжди готові підтримати та спільно реалізувати проєкт, який скерований на розвиток Львівщини та її потенціалу, – переконаний Максим Козицький.

Нагадаємо, аналітики Стенфордського університету і видавництва Elsevier та SciTech Strategies оприлюднили черговий Рейтинг ТОП 2% науковців світу за 2019 рік. Зазначений проєкт оцінює весь науковий результат дослідників за наукометричними показниками, беручи до уваги індекс Гірша, кількість цитат або позицію у списку авторів (перший чи останній автор), тощо. Список включає більше 160 тисяч вчених з усього світу, які розподілені за 22 науковими напрямками, розділених на 176 конкретних галузей досліджень. Усього в цей список потрапило 85 українців. Академічну Львівщину в ньому представляють вісім науковців, серед яких – шестеро вчених Національного університету «Львівська політехніка».

Фото із зустрічі в ЛОДА Фото із зустрічі в ЛОДА Фото із зустрічі в ЛОДА Фото із зустрічі в ЛОДА