«Дні Львівської політехніки в школі»: старшокласники загальноосвітньої школи № 3 побували на кафедрі загальної фізики

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики

Нещодавно у межах проєкту «Дні Львівської політехніки в школі» у головний корпус університету завітали учні старших класів Львівської державної комунальної середньої загальноосвітньої школи № 3.

Три десятка учнів ознайомилися з лабораторіями кафедри загальної фізики Національного університету «Львівська політехніка». Їм організували презентацію можливостей університетської освіти та показали в роботі різні цікаві прилади.

Як розповіла доцент кафедри загальної фізики Ірина Мороз, раніше учні вже мали зустрічі з викладачами кафедр хімії, інформатики, менеджменту, а сьогодні відбулася завершальна на кафедрі загальної фізики.

«Спершу ми мали презентацію для учнів, де поговорили з ними не лише про фізику й науку, але й про життя, як важливо поєднувати знання з практичними речами. Назва моєї презентації була «Learning for fun», тобто навчання для отримання задоволення від життя. Це і різні можливості для подорожей, розширення кола знайомств та однодумців, які теж цікавляться вибраним напрямком науки. А потім діти змогли подивитися на різні цікаві прилади, які є в наших лабораторіях. Все це для того, щоб змотивувати їх більше цікавитися наукою, яка в сучасному світі всюди нас оточує і є потрібна», – сказала Ірина Євгенівна.

Нагадаємо, що проєкт «Дні Львівської політехніки в школі» стартував ще минулого року, тоді працівники Політехніки мали презентаційні виступи у Львівському ліцеї № 37.

Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики Фото із зустрічі на кафедрі загальної фізики