Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото із засідання

Напередодні Дня працівника освіти відбулось установче засідання Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, створеного з метою розвитку та підтримки талановитих українців, їхніх ідей у зазначених сферах задля посилення лідерських позицій нашої країни у світі. Участь у заході взяли міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська, радник Глави держави з питань Фонду Ольга Будник та більшість членів Ради Фонду Президента України, зокрема єдиний представник від фахової передвищої освіти – голова Ради директорів закладів вищої освіти Хмельниччини, що здійснюють підготовку фахового молодшого бакалавра, директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу Львівської політехніки, доктор економічних наук, доцент Вадим Овчарук.

Першим рішенням Фонду стало надання обдарованим українським дітям – переможцям та призерам міжнародних олімпіад грошової винагороди в розмірі від 20 до 100 тис. грн. та виплати президентських стипендій у розмірі 10 тис. грн учасникам ЗНО, які показали найвищі результати.

Також з метою впливу на підвищення конкурентоспроможності країни, морального та матеріального заохочення здобувачів освіти, науковців та провідних спортсменів Рада прийняла рішення:

  • фінансувати навчання та стажування обдарованих дітей, зокрема і за кордоном з подальшим поверненням в Україну, участь молоді в міжнародних науково-практичних семінарах і конференціях, заохочення молодих людей за досягнення, підтримка реалізації проєктів у сфері освіти, науки та спорту;
  • залучати до викладання в українських ЗВО лекторів із провідних вишів та наукових установ світу. Для цього частина коштів Фонду має бути спрямована на оплату праці іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів, котрі приїдуть в Україну задля навчання українських студентів у галузях, що потребують кращого рівня підготовки фахівців.

Учасники зібрання підтримали пропозицію члена Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, директора Хмельницького політехнічного фахового коледжу Львівської політехніки Вадима Овчарука, який запропонував поширити дію зазначених рішень на всі заклади освіти, зокрема й на коледжі, де, безперечно, також навчаються надзвичайно талановиті студенти.

Цього ж дня у Зеленій залі Маріїнського палацу з учасниками засідання зустрівся Президент України Володимир Зеленський. Він привітав Раду Фонду із запуском діяльності та побажав успішної роботи.

Докладніше – на сторінці Хмельницького політехнічного коледжу у соцмережі Фейсбук.

Фото із засідання Фото із засідання Фото із засідання