Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
У НОТ «Політехнік-3»

Місце, де почуваєшся особливим. Саме таке враження залишається після відпочинку в навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3». Це неймовірний куточок на березі Чорного моря, куди хочеться повертатися знову й знову.

Власне Львівська політехніка заснувала НОТ «Політехнік-3» у Коблевому на Миколаївщині, який сьогодні є одним із найпривабливіших для відпочивальників не тільки серед таборів університету, а й серед баз у Коблевому. Проєктувальники врахували великий попит на відпочинок біля моря, тому база має три житлові корпуси й котедж, їдальню, адміністративний корпус. Будують ще один корпус із двомісними номерами. Тут створюють усі умови для того, щоб відпочинок був комфортний, активний і цікавий. Та, звичайно, однією з головних причин, чому база така популярна і серед студентів, і серед викладачів, є можливість відпочити на березі Чорного моря. Море тут неймовірне – чисте, тепле, з доглянутим пляжем протяжністю 500 метрів. Це забезпечує простір відпочивальникам, однозначно поліпшуючи відпустку, і приваблює сюди політехніків, які щодня насолоджуються неповторною атмосферою відпочинку на морі.

«Політехнік-3» – табір, який постійно реформують для того, щоб усім було комфортно. Тут стараються активно впроваджувати новітні технології – вже встановили геліоколектори для нагрівання води та систему очищення; сонячну електростанцію, яка повністю живить базу. Впродовж двох років уже працюють над цим, а тому є великі успіхи. Але це не межа, переконаний директор табору Микола Бродський, «Політехнік-3» активно розвиватиметься й далі. Ця база – ідеальний майданчик для студентів-архітекторів, де вони мають змогу набути практичних навичок. Така взаємодія НОТ «Політехнік-3» і кафедри архітектурного проєктування та інженерії є вже традицією, що зародилася ще на початку існування табору.

Після окупації Криму «Політехнік-3» у Коблевому став місцем, де бережуть табірні традиції, засновані профкомом студентів і викладачів університету. На будівництві таборів завжди працювали всією громадою, цієї тенденції дотримуються й коли відпочивають – студенти та викладачі тут не розділяються, а провадять час спільно, як єдина велика родина політехніків. Директора табору не може не тішити, що, незважаючи на зміну поколінь і реалій, політехніки й далі гуртуються навколо спільної ідеї.

Та не лише пасивним відпочинком на пляжі цікавий «Політехнік-3». Відпочивальники в захваті від активностей, які пропонують їм культорги. Заходи не повторюються, й особливістю є те, що вони об’єднують усіх політехніків, а це перегляд фільмів, інтелектуальні вікторини, дискотеки. Традиційно тут організовують дозвілля студенти, і для багатьох робота в Коблевому стала поштовхом до того, щоб розвиватися в розважальній галузі. Чимало студентів нашого університету, після такого тренування в таборі, стають акторами, режисерами, організаторами івентів.

Відпочинок у «Політехніку-3» – найкраще рішення на літню пору. Тут є все, щоб перезавантажитися, насолодитися морем, природою і, звичайно, оздоровитися. Це однозначно mast visit серед навчально-оздоровчих таборів Львівської політехніки.

У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3» У НОТ «Політехнік-3»