Кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем
Фото з екскурсії

Студенти Інституту енергетики та систем керування і викладачі кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем доценти Михайло Хай та Лідія Каша з ініціативи студентського самоврядування здійснили тематичну екскурсію на сонячну електростанцію у Львівській області. Студенти мали нагоду ознайомитись з цим перспективним напрямком розвитку відновлюваної енергетики на Львівщині.

Наземна сонячна електростанція СЕС «Яворів-1» розташована в західній частині України – с. Терновиця Яворівського району Львівської області. Електростанція введена в експлуатацію у 2018 році з потужністю 36,75 МВт. На сьогодні ця сонячна електростанція є найбільшою в Західному регіоні України, її потужність сягає 63 МВт.

Варто відзначити, що викладачі та студенти ІЕСК підтримують постійний зв’язок із провідними спеціалістами українських компаній, серед яких «Ельма-Сервіс», «Еко-Оптіма», які будують енергооб’єкти відновлювальної енергії на Заході України.

Змістовну й цікаву тематичну відкриту лекцію для наших студентів і викладачів на СЕС «Яворів-1» провів начальник дільниці Павло Антонюк, який пояснив принцип роботи генеруючих енергоустановок, технологію отримання, перетворення та передавання енергії в об’єднану мережу України. Було багато запитань від студентів, цікаві диспути, на які отримано змістовні та обґрунтовані відповіді.

Зі свого боку студенти і викладачі передали подяку працівникам та керівництву СЕС «Яворів-1» від керівництва нашого університету. Окрема подяка за допомогу в організації поїздки студенткам ІЕСК Анастасії Поповій та Марії Шкумбатюк.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії