Кафедра нафтогазової інженерії та зварювання Львівської політехніки
Фото із зустрічі

АТ «Львівгаз» – найстаріше у своїй галузі вітчизняне підприємство, яке сьогодні є одним із найбільших за рівнем газифікації та обсягами реалізації газу. Вже 160 років компанія забезпечує усі категорії споживачів природним газом. Обсяг його споживання за рік у середньому становить 1,3 мільярда кубометрів.

Компанія постійно працює над підвищенням якості клієнтського обслуговування, модернізацією галузі та впровадженням європейських стандартів роботи, тож дізнавшись, що в Національному університеті «Львівська політехніка» є така унікальна кафедра, як нафтогазової інженерії та зварювання, представники компанії вирішили започаткувати співпрацю.

В ході зустрічі, на якій були присутні завідувачка кафедри професор Олеся Максимович та заступник завідувача Андрій Дзюбик з однієї сторони і представники Регіональної газової компанії «Львівгаз» з другої, було обговорено і складено дорожню карту майбутньої співпраці. Зокрема, створення навчально-методичних комплексів для працівників компанії в напрямі нафтогазової інженерії та зварювального виробництва, навчання працівників компанії за дуальною формою, а також проведення тематичних семінарів і тренінгів робітникам та інженерно-технічним працівникам за відповідними спеціальностями в компанії. Зазначимо, що кафедра уже має аналогічний досвід із вітчизняними та закордонними компаніями, зокрема, зокрема з компанією LEONI в м. Стрию.

Оскільки компанія забезпечена новітнім обладнанням та устаткуванням і зацікавлена у студентах Львівської політехніки як у працівниках, які би могли і вміли працювати на такому обладнані, то було домовлено про надання можливості навчати студентів на обладнанні компанії. Це є дуже важливим для якісного навчання та конкурентоспроможності студентів Університету на ринку праці.

Також обговорено можливість виконання спільних господарських договорів щодо діагностування технічного стану магістральних трубопроводів. Зазначено особливості дослідження зварних металевих конструкцій, які перебувають у тривалій експлуатації та зазнають непрогнозованих зовнішніх впливів.

Представникам Регіональної газової компанії «Львівгаз» передано освітньо-професійні програми кафедри НГІЗ для ознайомлення і висловлення рекомендацій щодо їхнього можливого вдосконалення.

Далі до зустрічі приєдналися студенти кафедри, з якими відбувся дуже цікавий і змістовний діалог. Представники компанії радо відповідали на всі запитання студентів. Пізніше відзначили, що захоплені їхньою ерудованістю і компетентністю. Зокрема, студенти групи НГ-31 активно поспілкувалися з начальником управління персоналу компанії Лесею Мусієнко та менеджером з персоналу Володимиром Кулиничем щодо майбутнього проходження практик та працевлаштування в РГК «Львівгаз». Було окреслено можливу спеціалізацію навчальної та студентської наукової роботи, які б дали змогу в майбутньому відразу влитися в колектив компанії.

За підсумками зустрічі розпочато підготовку договору про співпрацю та взаємну навчально-наукову роботу між кафедрою нафтогазової інженерії та зварювання Львівської політехніки і РГК «Львівгаз».

Фото із зустрічі Фото із зустрічі