За матеріалами порталу Zaxid.net
львів’яни обирають локації для графіті

Мешканці Львова зможуть долучатись до створення графіті у місті. Цьому посприяла розробка студентів програми «Інтернет речей» Львівської політехніки Анни Манько, Даніїла Логвінова та Михайла Гурського. Минулого місяця студенти презентували унікальний проект AnyArt, мета якого – впорядкувати стріт-арт у Львові. Ця ідея вже перемогла у студентському ідеатоні під час Форуму 451°E, який проходив у місті у вересні цього року.

Бета-версію сайту AnyArt автори планують запустити вже до кінця 2018-го. Згодом запрацює також мобільний застосунок AnyArt. Керівниця ІТ-відділу Львівської міськради Марта Романяк повідомила, що завдяки цьому проекту місто, мешканці та художники зможуть спільно контролювати розміщення графіті у Львові.

Сайт AnyArt матиме ще одну функцію, яка дасть змогу очистити Львів від безглуздих величних малюнків, які псують репутацію міста.

– Як це працюватиме? Наприклад, ви виходите з дому і бачите якесь некрасиве графіті. Робите фото на телефон, заходите на наш сайт, реєструєтесь, завантажуєте фото. У базі є дані, за якими можна перевірити, чи взагалі в тому місці може бути щось намальоване. Далі мітка з цим некрасивим графіті з’являється на карті сайту. Після цього художники пропонуватимуть свої ескізи того, що вони бачать на цьому місці. Потім мешканці голосуватимуть за ескізи, – пояснює Tvoemisto.tv одна із розробниць сайту Анна Манько.

Однак вона наголошує: ідеї графіті реалізовуватимуть лише після того, як їх затвердить Львівська міська рада. Анна Манько попереджає, що реєстрація на сайті буде обов’язковою, щоб уникнути накручування голосів.