Віктор Мацеха, кафедра ПСУ
на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського

Україна гордиться своїми видатними людьми, геніальними постаттями. Серед них Володимир Великий і Ярослав Мудрий, Тарас Шевченко і Леся Українка, Іван Франко і Олесь Гончар, Василь Симоненко і Василь Стус, Соломія Крушельницька і Катерина Білокур, Ігор Сікорський і Сергій Корольов і багато, багато інших. Вони творили нашу державність, її мову і культуру, розвивали науку і освіту. Гордиться Україна й своїми видатними педагогами, які внесли вагомий вклад не лише в українську, а й в світову педагогічну науку і практику. Серед них Василь Олександрович Сухомлинський, видатний український учений-педагог, директор школи, вчитель, дитячий письменник. Цьогоріч, 28 вересня минає 100 років від дня його народження, яке за рішенням 39 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО відзначатиметься на рівні цієї поважної організації.

Свохм розпорядженням від 4 липня 2018 року № 464-р "Про затвердження заходів з відзначення у 2018 році 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського" Кабінет Міністрів України також запрошує науково-педагогічну та педагогічну громадськість належним чином вшанувати 100-літній ювілей видатного українського вченого і педагога. Відбуватимуться урочисті зібрання і науково-педагогічні конференції, круглі столи і зустрічі з людьми, які працювали з Василем Олександровичем. Львівське крайове товариство "Рідна школа", осередок якого активно працює в Національному університеті "Львівська політехніка", разом з кафедрою педагогіки та соціального управління Інституту права та психології провела Всеукраїнську науково-практичну конференції для студентів та педагогів, випустили ювілейне (десяте) число в серії "Видатні українські педагоги", присвячені 100-річчю від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського.

За неповних 52 роки життя Василь Олександрович написав і опублікував 48 книг, 500 наукових статей, більше як 1500 оповідань і казок для дітей. За названими цифрами криється виняткова обдарованість і надзвичайна працьовитість.

на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського на конференції до 100-річчя В. Сухомлинського