Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2»

Славське ОТГ відзначається тим, що велику кількість свого бюджету скеровують на допомогу армії та патріотичне виховання громади. За ініціативи керівництва бази «Політехнік 2» та територіальної громади відбувся захід, на якому відпочивальників та дітей Славська ознайомлювали зі специфікою роботи Збройних сил України та розповіли про реальну ситуацію на Сході нашої країни.

Захід під назвою «Герої не вмирають» скеровано на патріотичне виховання юнацтва. Виховання громадянської позиції молодого покоління, ознайомлення з новітньою історією України, та пояснення причин і наслідків розгортання військових дій на Сході країни – це, безумовно, важливо. На заході були присутні заступник начальника західного територіального управління військової служби правопорядку з роботи із особовим складом полковник Федір Федчик, начальник військової інспекції дорожнього руху західного регіону Олег Іванишин, заступник начальника спеціального відділу військової служби правопорядку майор Роман Маєр, військовослужбовець ЗСУ Оксана Тимків та військовослужбовці військової служби правопорядку.

«Наша ОТГ перша у Львівській області розпочала виділяти кошти для фінансування гуртків, спрямованих на патріотичне виховання молоді. Провадимо військову підготовку не від 9 класу, як у всій країні, а створюємо для дітей такі можливості патріотичних таборів від 4 класу. З Львівською політехнікою ми співпрацюємо часто, тому я дуже радий ініціативі Володимира Петровича Білодіда організовувати такі заходи, де діти дізнаються, яка ситуація в країні, зокрема на Сході. Тут вони можуть безпосередньо поспілкуються з військовими, дізнаються про їхню роботу, ознайомляться з військовою технікою», – розповідає голова Славського ОТГ Володимир Бега.

Діти активно брали участь у заході: цікавилися роботою та структурою ЗСУ, розширювали свої знання щодо історії розгортання війни на сході України. Також офіцери показали відпочивальникам та гостям табору основні прийоми самозахисту й розповіли про правила дорожнього руху. Окрім цього, вони також мали змогу ближче розглянути зброю, якою оснащені наші військові, приміряти каски та бронежилети, спробувати сухпайок, яким харчуються військовослужбовці.

«Як військова людина бачу упущення в плані патріотичного виховання молоді, адже ми живемо на мирній території, тому я зацікавлений в організуванні таких заходів для того, щоб наші діти наочно бачили з чим щодня доводиться стикатися військовослужбовцям Збройних сил України. Щодня ми починаємо день із молитви, Славня для того, щоб діти поважали й українські звичаї та традиції. Я радий, що керівництво району, територіальної громади та військові пішли на зустріч, і нам вдалося зреалізувати цю задумку», – каже Володимир Білодід, директор навчально-оздоровчого табору «Політехнік 2».