Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на Форумі видавців

Знаному всім книжковому фестивалю Book forum (дотепер – Форум видавців) цьогоріч 25, як і видавництву Львівської політехніки. Так-так, вони – ровесники, а отже, ювіляри. Як видавництво підготувалося до форуму? Що представлятиме цього разу? Про це розповідає спеціаліст відділу маркетингу і розповсюдження Анна Пшик.

Цього року до форуму ми видали більше нових книжок, ніж торік.

На конкурс «Найкраща книга форуму» запропонували такі:

  • «Словник економічної афористики» за ред. А. Загороднього;
  • «Сучасна українська мова» Оксани Микитюк;
  • «Українські корені засновника світового авангарду: поезія, малярство, театр, спорт» авторства Д. Бурлюка;
  • «Структура і динаміка геофізичних полів у Західній Антарктиці». Це монографія колективу авторів-геодезистів за редакцією К. Третяка. Вона цінна тим, що у ній описано досвід дослідників, які перебували в Антарктиці;
  • «Архітектура світла в українській церкві». Автори – М. Яців і Ю. Криворучко. Ця книжка нещодавно стала призером конкурсу на виставці-форумі «Українська книга на Одещині».

У рамках форуму видавництво провадитиме три заходи.

Сьогодні об 11 год. у Музеї етнографії та художнього промислу Мирослав Яців презентуватиме «Архітектуру світла в українській церкві». А вже завтра у той самий час Ірина Фаріон матиме на нашому 204-му стенді автограф-сесію другого доповненого видання «Суспільний статус староукраїнської (руської) у XIV–XVII століттях: мовна свідомість, мовна дійсність, мовна перспектива». А на третьому заході викладачка Інституту права та психології Галина Закалик представлятиме три книжки: «Психологічна та криміналістична сексологія», ,»Патопсихологія» і «Соціальна психологія» . Це відбудеться 21 вересня о 16 год. у «Дзизі».

Що ще буде представлено?

Багато різних посібників та підручників із права, зокрема кримінального. Також пропонуватимемо підручники з логістики, які тепер у попиті. Будуть книжки й на економічну тематику, якими останнім часом цікавляться найменше. Водночас бракує видань із математики. Маємо переклад «Механіки» С. Банаха, а також «Диференціальні та інтегральні числа» (автор – Г. Понеділок), однак вона більше для науковців, а не для студентів. Маємо кілька посібників із хімії. Поза конкурсом і геодезичні видання. Не менший попит і на «Археологію України» С. Терського. Її ми презентували на торішньому форумі. Це єдина книжка, де досліджено археологію Західної України.

Варті уваги книжки, які ми видали давніше: І. Фаріон «Мовний портрет Івана Пулюя», а також О. Стасюк, В. Мельник «Твори мистецтва зі штучного каменю: матеріали, технології, основи реставрації», Є. Проскуряков «Творчість Є. Лисика у часі, просторі, сценографії та архітектурі», З. Куньч «Риторика», З. Партико «Основи редагування». Тим, хто хоче вивчити польську мову, раджу посібник, який видав колектив лінгвістичного освітнього центру ІАПО за редакцією М. Захарчук. Для зацікавлених – новинка «Вступ до літературознавства» авторства О. Галич. У великому попиті також підручники та посібники з підготовки до ЗНО.

Видаємо і двомовні підручники та посібники.

Українською та англійською мовами. Їх здебільшого купують іноземці, які у нас навчаються.

Де на форумі знайти книжки видавництва Львівської політехніки?

Для цього достатньо розшукати 204-й стенд (уже традиційний для видавництва) та 27-й і 28-й намети. У них продаватимуть гуманітарну й технічну літературу.

на Форумі видавців на Форумі видавців