Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки
святкування День програміста

XXI століття ознаменувалося швидкими темпами розвитку нових технологій. Як ніколи стала актуальною та поширеною професія програміста. З року в рік у 256-й день традиційно відзначають і день, присвячений цій професії.

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки святкувала День програміста разом з іншими кафедрами Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. А оскільки цього дня Університет відзначав також День першокурсника, то більшість у залі становили саме студенти першого курсу.

Директор Інституту професор Микола Медиковський та проректор Львівської політехніки Дмитро Федасюк привітали студентів і наголосили, що їхня майбутня професія потребує глибоких знань, гнучкого розуму та постійного уміння засвоювати нові знання, бо, як ніяка інша галузь, ІТ-сфера розвивається семимильними кроками.

Також привітати студентів прийшли й представники IT-компаній DataArt і Sigma Software. Вони поділилися досвідом щодо практичних нюансів цієї професії, підводних каменів, плюсів та недоліків і, звісно, нагадали, що як майбутні потенційні роботодавці вони зацікавлені в студентах, які вчаться, розвиваються і прагнуть освоїти щось нове. Бо це професія молодих, креативних і цілеспрямованих людей.

Своїм досвідом поділилися і недавні випускники кафедри програмного забезпечення Андрій Самбір та Олександр Одуха, які могли вже розказати про професію програміста і як із погляду недавнього студента, так і як повноцінні розробники.

Свято завершилось веселим і пізнавальним квестом, організованим студентським профкомом для своїх колег. Переможці квесту отримали призи від керівництва Інституту і компаній-партнерів.

святкування День програміста святкування День програміста святкування День програміста святкування День програміста святкування День програміста