За матеріалами сайту Львівської міської ради
мер і ректори обговорили питання розвитку освіти

31 серпня 2018 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулось засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Львівщини у форматі зустрічі з міським головою Андрієм Садовим. Під час засідання обговорили можливості поглиблення співпраці, яку має місто з університетами і талановитими науковцями. Зокрема, говорили про реалізацію низки спільних проектів щодо залучення активної молоді до розвитку міста, підтримки науковців, розвитку конференц-індустрії тощо.

Як наголосив під час зустрічі мер Львова Андрій Садовий, успіх країни залежить від інвестицій саме в освіту і науку, бо дуже часто міста мають великий інтелектуальний потенціал, проте держава не має можливостей цей потенціал реалізувати. Відтак, мер розповів про успішні практики співпраці міста з університетами, які місто готове й надалі розвивати.

– Маємо добру практику, коли встановлюємо премії для науковців у розмірі 25 тисяч гривень. І в нас виникла ідея подумати над збільшенням кількості таких винагород. Бо молоді таланти, які займаються науковою працею і мають велику перспективу, часто потребують матеріальної підтримки. Зі сторони міста це можна би було зробити, – зазначив Андрій Садовий.