ЛЬВІВСЬКИЙ ІТ КЛАСТЕР
айтішники

6 серпня завершилась вступна кампанія для абітурієнтів, які подавалися на бюджетну форму навчання. Відтак, відома кількість студентів на програмах Кластеру, які отримають державну стипендію.

На бюджетну форму навчання на 9 інноваційних програм Львівського ІТ Кластеру, зараховано 543 студенти.

На бакалаврській програмі Інтернет речей/ Іnternet оf Тhings у Львівській Політехніці 22 студенти навчатимуться на бюджетній формі навчання.  Нагадуємо, що ІоТ – перша програма Кластеру, яка була запроваджена в 2016 році. На ній вже навчаються більше 100 студентів, які цього року будуть вже друго- та третьокурсниками. Також ІоТ вкотре став найкращою ІТ-програмою за критерієм прохідного балу на місця бюджетного навчання – 194.9 балів.

У Львівській політехніці 228 студентів прийнято на державну форму навчання на програму Комп’ютерні науки, а кращі 88 з них, обрані відповідно до балу ЗНО, будуть зараховані саме на спеціальність Системи штучного інтелекту/Artificial Intelligence. Прохідний бал на дану програму становив – 185,48.

На програмі  Business Analysis & Data Science у Львівські політехніці на державній формі будуть навчатися 25 студентів. Прохідний бал на дану програму становив – 179,36.

На програмі Кібербезпека у Львівські політехніці на державній формі навчатимуться 83 студенти. Прохідний бал на дану програму становив – 180,13.

На програмі Robotics Львівські політехніці на державній формі навчатимуться 32 студенти. Середній бал на дану програму становив – 158,56.

Усі інноваційні програми Кластеру були розроблені ІТ спеціалістами спільно з викладачами університетів для того, аби підготувати студентів передових спеціальностей, знання яких відповідали б сучасному ринку праці. Програми передбачають вивчення нових предметів, поглиблене вивчення англійської, роботу з менторами з ІТ компаній, роботу над власними проектами, практику в ІТ компаніях.

Нагадаємо, загальна кількість поданих заяв на програми Кластеру перевищила 7 тисяч. 12 серпня завершиться вступна кампанія для студентів, які подавались на платну форму навчання, відтак, буде відома загальна кількість студентів програм.