Кафедра КСА Львівської політехніки
телепередача

Про професії майбутнього в ефірі програми «Добрий ранок» (UA: Львів) розповідають викладачі Національного університету «Львівська політехніка» – керівник програми «Робототехніка» і директор освітнього напрямку Львівського ІТ Кластеру.

– До Львова заходять великі інвестиції, власне в ІТ-галузь. Відбулось урочисте закладення і початок будівництва ІТ Park. Очікують на ріст кількості людей, які будуть залучені в ІТ-сферу – не менше 20% від тої кількості, що зараз є у Львові (близько 20 тисяч працівників). Все більше й більше людей потребуватимуть місцеві компанії, а університети – це є найбільше джерело цих кадрів для ІТ-компаній, – каже Зеновій Верес, директор освітнього напряму Львівського ІТ Кластеру, Solution Architect в компанії SoftServe, викладач Львівської політехніки.

– Львівський ІТ Кластер зосередився на дев’яти програмах. Перш за все є такі напрями, пов’язані з апаратурою – «Робототехніка», «Інтернет речей». Є напрями, пов’язані зі штучним інтелектом, бізнес-аналітикою, аналізом даних, продубльовані в декількох вишах. І є ще напрямок «Кібербезпека», який буде у двох різних університетах. Це основні напрями, які зараз потрібні на ринку, – наголошує Юрій Хома, керівник програми «Робототехніка» у Львівській політехніці, Data Science Lead у компанії SciForce Solutions, викладач Львівської політехніки.

«Добрий ранок» 05.07.2018 Професії майбутнього

"Добрий ранок " 05.07.2018 Професії майбутнього