Інститут Суспільних Ініціатив
студенти

У рамках «Місяця дипломатії у Львові» організатори провели серію заходів, спрямованих на розвиток обізнаності молоді про міжнародну співпрацю і політику, міжкультурну комунікацію та можливості для української молоді. Учасники відвідали консульства Німеччини та Канади, послухали про діяльність відділу міжнародних зв’язків Львівської обласної державної адміністрації, поспілкувалися з очільником «Інституту міста» про сучасне і майбутнє Львова, навчилися дипломатично відстоювати свою позицію, а ще – дізналися про EVS-волонтерство з перших вуст. І що найголовніше – учасники вже мають ідеї цікавих проектів та міжуніверситетської співпраці.

Ось враження від проекту представників Національного університету «Львівська політехніка».

Наталія Яцишин, студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини»:

– Місяць дипломатії» для мене – це цікаві лекції, корисна інформація та нові відкриття. Особисто я отримала відповіді на питання, з якими прийшла, а саме: як працюють консульства та державні установи, які нюанси їхньої роботи та які можливості для молоді. Реальність не завжди збігається з очікуванням, тому засмутив той факт, що важко пройти стажування в консульствах, але водночас це мотивує для подальшої роботи над собою, щоб стати одним з тих, хто зміг це зробити. Нові друзі та однодумці – це ще один приємний бонус. Щиро вдячна за можливість долучитись до проекту та надіюсь на його продовження.

Христина Калинчук, студентка спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»:

– Цей проект став для мене «першою цеглинкою», фундаментом для розвитку дипломатичних навичок та вмінь не тільки у стінах університету, а й поза його межами. Саме в рамках «Місяця дипломатії у Львові» я вперше відвідала Почесні консульства, ознайомилася з особливостями та викликами роботи консула і його референта. Я люблю брати участь в таких проектах не тільки через заплановані події, які є важливими для мене як студента-міжнародника, а й через нові знайомства, налагодження комунікації. Крім того, ці події стали поштовхом до виникнення нових ідей і великого бажання втілювати їх у життя. Я безмежно вдячна організаторам за таку можливість побути ближче до дипломатичного середовища, стати його частинкою. Адже саме це допомогло мені визначити ключові пріоритетні моменти для саморозвитку.

Анна Лукасевич, студентка спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»:

– Коли ти обираєш спеціальність «міжнародні відносини», варто розуміти, що ти «підписуєшся» перш за все на активність. І чим раніше ти це зрозумієш, тим більше зможеш досягти у своїй професії. Отак одного вечора я побачила набір на проект «Місяць дипломатії». Звичайно, зупинитися на цьому пості мене змусило слово «дипломатія». Не була впевнена, що оберуть саме мене, оскільки кількість учасників була обмежена, але варто було спробувати (як виявилося згодом, недарма). Коли вже повідомили, що я пройшла, радість змінилася питанням «А що ж там буде?». І от вже позаду сім цікавих, інформативних зустрічей. Ми відвідали німецьке, канадське консульства, мали можливість послухати працівників Львівської обласної державної адміністрації, дізналися про міжнародні обміни від волонтерок з Італії Марти та Валентіни, а також відвідали дуже креативний відділ у Львівській міській раді під назвою «Інститут міста». Справді, програма була насичена і різноманітна, проте ще один і, мабуть, найважливіший плюс – це нові люди. Познайомилася й з колегами із інших університетів і дізналася, хто ще навчається в моєму університеті. Дякую організаторам за цей прекрасний проект. Сподіваюся, що він матиме продовження.