Прес-служба Львівської політехніки
Конституція України

25 червня 2018 року, напередодні Дня Конституції України, у Національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького відбудеться Всеукраїнська громадська науково-практична конференція на тему «Шляхи створення нового суспільного устрою в Україні та відбудови національної держави».

Місце проведення заходу – актова зала університету (вул. Пекарська, 50). Початок о 14 годині.

З доповідями на конференції виступлять відомі українські науковці-правники та громадські діячі, зокрема, голова Всеукраїнського об’єднавчого координаційного центру академік Петро Таланчук, голова комітету Конгресу громадських об’єднань України професор Михайло Бугаєць, ректор Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького професор Володимир Стибель, директор Інституту дослідження та вдосконалення життя людини та управління державою Богдан Колос, заступник голови Товариства наукових викладів імені П. Могили Богдан Горбовий та інші.

Учасники конференції спробують з’ясувати причини кризових явищ у житті сучасної України та накреслити шляхи їхнього подолання. За майже 27 років Незалежності наша держава, яка на початках мала значні стартові можливості, нині втратила більшу частину свого економічного потенціалу, третину територій та населення.

Чому так сталося і де вихід із цієї ситуації? Організатори конференції одну із головних причин кризи вбачають у недосконалості чинної Конституції, що страждає на декларативність, відсутність у більшості її статей механізмів прямої дії. Це стало причиною різкої поляризації українського громадянського суспільства, його розділення на антагоністичні політичні групи, що поборюють один одного на шкоду єдності й монолітності нації. Тому й виникла нагальна потреба в укладенні нового суспільного договору – Конституції Народу України – між усіма громадянами України, а не між державною владою і народом, як було дотепер.

За довідками звертатися за телефонами 067 869 64 01, 067 928 45 56.