Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
підписання тристоронньої угоди

6 червня Національний університет «Львівська політехніка», Асоціація підприємств промислової автоматизації України та Департамент економічної політики Львівської обласної державної адміністрації підписали тристоронню угоду про напрям розвитку індустрії 4.0 у західному регіоні.

Документ передбачає конкретні плани і заходи, які сторони зобов’язуються виконувати з метою сприяння індустріальному розвитку. Дійство відбулося у рамках Львівського індустріального дня, організованого в стінах Політехніки за участі представників влади, наукового середовища та бізнесу. Програма заходу формувалася із трьох частин: вітального слова від поважних гостей і підписання угоди та двох панельних обговорень, що стосувалися викликів та перспектив розвитку промисловості Львівщини й можливостей розвитку індустрії 4.0 у західному регіоні.

Серед особливих гостей на Дні були присутні: заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко, заступник міністра промисловості Республіки Білорусь Дмитро Корчак, перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський, голова Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців Іван Ривак.

– Тема нашого круглого столу невипадкова: давно назріла необхідність активізувати діалог влади, бізнесу та освіти. Сучасна економіка ставить нам низку нових завдань і викликів, які ми сьогодні обговоримо, – розпочала захід проректор Наталія Чухрай.

За словами Юрія Бровченка, успішною є та країна, в якій розвиваються промисловість та ІТ-технології. Мовець згадав про нещодавно створений Національний комітет з промислового розвитку та його роль у цьому напрямі, а також назвав підтримку сільгоспвиробників одним із перших та найважливіших кроків для розвитку промисловості. Львівщину пан Бровченко іменував регіоном, де зібраний значний науково-технічний потенціал, що забезпечить області якісний розвиток. Ростислав Замлинський наголосив на важливості та актуальності діалогу влади, громади й науки, а білоруський гість, Дмитро Корчак, зробив акцент на істотності дальшого зміцнення і поглиблення коопераційних зв’язків між Україною та Білоруссю.

Також під час Львівського індустріального дня йшлося про реалізацію кластерної політики в побудові економіки регіону в межах ініціативи «Львівський освітньо-промисловий хаб», перспективи і передумови розвитку промислового комплексу, співпрацю університетів з виробничим сектором економіки, ефективність комунікації між владою й бізнесом та інше.

підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди підписання тристоронньої угоди