Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Дев’ятеро студентів і п’ятеро викладачів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки ― переможці конкурсів індивідуальних доплат та стипендій в межах мотиваційного проєкту «До вершин з ROSHEN», який вже кілька років успішно реалізують на базі цього інституту, 2 липня побували з екскурсією на Кондитерській Корпорації ROSHEN у Вінниці.

― Під час навчання студенти нечасто мають можливості побачити, як виглядає виробництво. Тож такі екскурсії сприяють розширенню їхнього світогляду та практичній підготовці. Вже в серпні кілька студентів ІХХТ, яких обрали в КК ROSHEN, пройдуть практику на виробництві. Це, безумовно, допоможе їм у майбутньому стати висококваліфікованими фахівцями. Екскурсія була корисна і для викладачів. Я, до прикладу, побачив, чим варто доповнити навчальні програми, ― розповів доцент кафедри хімічної інженерії Інституту хімії та хімічних технологій Олександр Іващук.

В ІХХТ сподіваються, що такі екскурсії на виробництво в КК ROSHEN відбуватимуться і надалі.

― Під час екскурсії ми мали можливість ознайомитися зі сучасною технологією та виробничими лініями кондитерських виробів, побачили лабораторії контролю якості, почули багато цікавого про виробництво шоколаду та цукерок. Я зрозуміла, що більшість предметів, які вивчаємо, ― надзвичайно важливі, щоб знати і розуміти технологію виробництва, ― поділилася враженнями третьокурсниця ІХХТ Наталія Струбіцька.

Четвертокурсник Роман Чарка вже в серпні впродовж чотирьох тижнів проходитиме практику в КК ROSHEN, тож ця поїздка стала для студента можливістю зробити перший крок до розуміння багатьох особливостей роботи.

― Після поїздки зрозумів, що важливо більше уваги приділяти вивченню технологій, процесів та апаратів. Я є переможцем конкурсу «До вершин з Рошен» за підсумками навчання і за наукові напрацювання серед яких зокрема ― вироблення протигрибкових засобів. Надалі теж братиму участь у конкурсі. Це добра мотивація, щоб більше часу приділяти навчанню, ― каже Роман.

Варто нагадати, що проєкт «До вершин з ROSHEN» на базі Національного університету «Львівська політехніка» стартував у 2019 році. Його головне завдання ― підвищення якості освіти відповідно до вимог сучасного ринку.

Основні напрями співпраці в межах проєкту «До вершин з ROSHEN» такі:

  • участь у спільних наукових та інноваційних проєктах;
  • спільне створення навчально-наукових об’єктів та виконання науково-дослідних робіт на базі Університету;
  • заохочення студентів Інституту хімії та хімічних технологій до участі у науковій діяльності та підвищення академічних результатів;
  • заохочення науково-викладацького складу Інституту хімії та хімічних технологій до отримання найновіших знань в області професійного спрямування, представлення української наукової спільноти у міжнародному науковому середовищі, обміну досвідом з вітчизняними та зарубіжними колегами для подальшої передачі знань студентам;
  • проведення заходів для інформування студентів про сучасні тренди, вимоги та виклики бізнесу;
  • покращення матеріально-технічної бази кафедр Інституту хімії та хімічних технологій.

До слова, минулоріч, за підтримки та сприяння КК ROSHEN, в Інституті хімії та хімічних технологій відремонтували та облаштовано сучасним обладнанням п’ять навчальних лабораторій.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії