МІОК Львівської політехніки
на семінарі з обміну досвідом шкіл діаспори

12 травня 2018 року колектив україністів Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» долучився до роботи науково-практичного семінару з обміну досвідом роботи українських шкіл діаспори, ініційованого керівництвом української недільної школи «Кобзар» у місті Осло та громадської організації «Українська громада в Норвегії».

Львів’яни були приємно вражені високим професіоналізмом Юлії Ковалевської-Хауґланд, а також вчителів української школи «Кобзар», зокрема вчителя історії пана Ігоря Борща, самовідданою працею учителів українських освітніх закладів Норвегії, Нідерландів, Данії. Приємно, що співорганізатором заходу стало Посольство України в Норвегії, важливою була особиста участь Посла України в Королівстві Норвегія В’ячеслава Яцюка.

Директор МІОКу Ірина Ключковська звернулася до учасників семінару з вітальним словом, у якому наголосила на важливості діяльності українських суботніх та недільних шкіл як одного з основних факторів збереження національної ідентичності та виховання українців за межами України.

Колектив україністів МІОКу презентував у скайп-режимі освітній портал «Крок до України», у форматі діалогу відповів на запитання учасників семінару щодо навчання української мови як іноземної та анонсував Перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл, який відбудеться у Львові 17–22 серпня 2018 року.

Участь у Науково-практичному семінарі з обміну досвідом роботи українських шкіл діаспори стала чудовою нагодою для працівників Інституту перейняти досвід вчителів, краще вивчити потреби суботніх та недільних шкіл.

на семінарі з обміну досвідом шкіл діаспори на семінарі з обміну досвідом шкіл діаспори на семінарі з обміну досвідом шкіл діаспори