Прес-служба Львівської політехніки
У Віснику Львівської політехніки з’явилася серія «Журналістські науки»

Днями побачив світ новий «Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Серія: «Журналістські науки». Це видання з’явилося вперше з часу створення в Університеті кафедри журналістики та засобів масової комунікації і є єдиним таким, що виходить в Україні.

Як розповідає завідувачка кафедри професор Олена Кузнецова, у цьому збірнику наукових праць публікую статті, що стосуються різноманітної тематики, пов’язаної із теорією та історією традиційних і новітніх засобів масової інформації. Тут також містяться матеріали, присвячені актуальним питанням інформаційних воєн, медійної реклами тощо.

Серед авторів серії – відомі вітчизняні та іноземні дослідники журналістики, а також низка молодих науковців. Так, завідувачка кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича професор Любов Василик розглядає проблему конвергенції та крос-медійності з погляду дискурсу термінологічної парадигми.

Польська дослідниця професор Марта Вронська підготувала цікаву публікацію під назвою «Замах на розум: якісна журналістика чи безвідповідальна гонитва за сенсацією».

Непрості проблеми роздержавлення друкованої преси в Україні досліджує доцент кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки Зоряна Галаджун. Кандидат наук із соціальних комунікацій Мар’яна Кіца розглядає актуальні питання виявлення дезінформації у медіа.

Професор Олена Кузнецова у своїй статті розкрила тему психологічних тригерів у засобах масової інформації за умов триваючої інформаційної війни Росії проти України.

Університетський Вісник серії «Журналістські науки» вийшов у Видавництві Львівської політехніки.